Path Created with Sketch.

Dansekunstner Terje Tjøme Mossige fyller 60 år i dag og han er fortsatt i kontinuerlig bevegelse – gratulerer med dagen!

Terje Tjøme Mossige
Terje Tjøme Mossige.
Det er over 30 år siden dansekunstner Terje Tjøme Mossige (f. 6. juni 1961) gikk ut av Statens balletthøgskole og han har ikke stått stille ett sekund siden. For øyeblikket jobber han som medskapende utøver i fire ulike produksjoner; "Oppkome" av Solveig Styve Holte, "Laterna –Tree Talks" av Marianne Skjeldal og Inger-Reidun Olsen, "Kvad-ra-turen – a song choreography" med Bananaz og "The abandoned museum of contemporary drag art" av Jens Martin Hartvedt Arvesen. På toppen av det hele arbeider han med sitt eget prosjekt "Bevegelse, bok og film". Terje Tjøme Mossige er et høyst levende bevis på at alder ikke trenger å sette en stopper for verken den dansende kroppen eller kreativiteten. 60-års-dagen sin tilbringer han i et Widerøe-fly på vei til Volda hvor han skal danse i et galleri.

Terje Tjøme Mossige er utdannet ved Statens balletthøgskole (1984-1987) og har jobbet profesjonelt fra 1985 som danser og koreograf. Han har arbeidet i mange ulike kunstneriske konstellasjoner og grupper som for eksempel zero visibility corp./Ina Christel Johannessen, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Carte Blanche, Kristina Gjems, Per Roar, Øyvind Jørgensen og Janne-Camilla Lyster. I tillegg har han turnert i inn- og utland siden 1995.

I 2002 etablerte han dansekompaniet TOYBOYS sammen med dansekunstner Ulf Nilseng, og de produserte elleve forestillinger fram til 2014. I 2017 ble Terje Tjøme Mossige produksjoner etablert og soloforestillingen En til en, to, tre, fire eller fem hadde premiere samme år. Forestillingen er foreløpig blitt spilt 140 ganger i inn- og utland.

Tjøme Mossige er mottaker av Gammelengprisen i 2006, flere diversestipender, to tre-årige arbeidsstipend og 10-årig arbeidsstipend for etablerte kunstnere i 2014. Han har også hatt hovedrollen i kortfilmen Samaritanen som vant Amanda for beste kortfilm i 2010.

Danseinformasjonen intervjuet ham i 2017 og du kan lese intervjuet her: Solodanser’n Terje Tjøme Mossige i kontinuerlig bevegelse
Mer informasjon om Terje Tjøme Mossige Produksjoner finner du her: www.facebook.com/terjetmossigeproduksjoner