Path Created with Sketch.

Danser og skuespiller Kjersti Døvigen har gått bort

Kjersti Døvigen
Kjersti Døvigen i et intervju med VG i 2016. Foto: Janne Møller-Hansen
Kjersti Døvigen (født 27. jun. 1943) begynte å danse da hun var syv år gammel og danset i balletten ved Den Norske Opera i åtte år før hun fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i Cole Porter-musikalen "Can-Can" samme sted i 1967. Hun gjorde seg særlig bemerket i musikaler, blant annet i "A Chorus Line" (1983), der Runar Borge hadde koreografi og regi. Randi Urdal, administrasjonsansvarlig ved Danseinformasjonen, jobbet sammen med henne i denne produksjonen og husker henne som et eventyr av et menneske. Hun var generøs, snill og utrolig disiplinert. – Jeg tror ikke hun hadde danset på noen år, så det tok hun på det største alvor, og vi lærte masse av henne alle sammen, sier Urdal.

Kjersti Døvigen ga balletten mye av æren for at hun endte på den livsveien hun gjorde. I et intervjuet med VG i 2016, sa hun:

– I min ungdom var jeg litt alternativ. Hadde jeg ikke hatt balletten, som er så disiplinerende, tror jeg kanskje at jeg hadde sklidd helt ut. Wenche Foss sa til meg da jeg kom fra Operaballetten til Oslo Nye uten skuespillererfaring og ikke skjønte hvordan jeg skulle få det til i en rolle: «Du, hvis ikke du hadde vært ved balletten, så hadde du ikke klart å bli skjelt ut, slik du gjør nå».

Les mer om Kjersti Døvigen her