Path Created with Sketch.

Egon Weng (1924 – 2013)

Foto av Egon Weng
Egon Weng mottok Danseinformasjonens ærespris i 2004.
Egon Weng døde 26. januar – 88 år gammel. Egon Weng startet sin karriere i Århus i 1940-årene hvor han tidlig ble oppdaget og ble ”stjerne” i musikaler og pantomimer. Dette førte ham til København, Malmø og Gøteborg, hvor han også debuterte som koreograf.

Han kom til Norge i 1962 og medvirket som danser i oppsetninger på Chat Noir, og senere til NRK fjernsynet, der han virket som koreograf og danser i underholdningsavdelingen.

Tidlig på 1960-tallet etablerte han sin ballettskole som skulle bli en av grunnpilarene blant ballettskolene i Norge. Han var en sprudlende lærer, full av godt humør og fri for elevpreferanser. Klassene var svært musikalske, med dansante og interessante kombinasjoner. Han fikk elevene til å slappe av, yte sitt beste og avansere.

I kraft av sin store pedagogiske og dansekunstneriske innsats har han i høy grad vært med på å legge grunnlaget for dansekarrierer vi kan oppleve på scenene i dag. Samtidig tok han godt vare på de svært mange amatører som han stimulerte til danseglede og konstruktiv trening. Han viste dyp dedikasjon til grunnleggende verdier ved dansekunsten og en stor evne til kommunikasjon og formidling.

Egon Weng mottok Jorunn Kirkenærs ballettpedagogstipend i 1988 og Danseinformasjonens ærespris i 2004.