Path Created with Sketch.

Eldbjørg Bache-Mathiesen fylte 75 år, 10. januar – gratulerer med dagen!

Eldbjørg Bache-Mathiesen
Eldbjørg Bache-Mathiesen.
Eldbjørg Bache-Mathiesen har i godt over 50 år drevet danseskole i Østfold.

Hun startet «Eldbjørgs ballettskole» i 1967 på Folkets Hus i Sarpsborg og påfølgende år startet hun undervisning både i Halden, Fredrikstad og Moss. Skolen vokste og etter hvert valgte Eldbjørg å satse på skolen i Moss i tillegg til sin stilling som lærer ved danselinjen på Kirkeparken vgs.

Eldbjørg´s har vært en institusjon for unge mennesker som ønsker å lære å danse, men også for samhold, kreativitet, drømmer og mestring. Skolen har også satt sitt preg på bybildet og kulturscenen i Moss med større forestillinger på Parkteateret, og danseoppvisninger på forskjellige arenaer rundt om i byen.

I samarbeid med aktører fra Den Norske Opera & Ballett, som blant annet Ketil Gudim, Brian Toney, Igor Ivanov, Eugenie Skilnand med fler har Eldbjørg´s også satt opp ballettforestillingene Nøtteknekkeren, Askepott, Tornerose og Coppelia i Moss gjentatte ganger. I disse forestillingen er både proffdansere og elever ned til 5 år med på scenen, til inspirasjon for liten og stor.

Eldbjørg Bache-Mathiesen
Eldbjørg Bache-Mathiesen.

Selv om den klassisk balletten og RAD-systemet har vært sentralt hos Eldbjørg´s ballett og dansestudio, så har også en rekke andre dansestiler vært en del av skolen. Dette har utviklet seg gjennom årene og i 2008 byttet skolen navn fra Eldbjørgs ballettskole, til Eldbjørg´s Ballett og Dansestudio. I dag er det Eldbjørg sine to døtre Marianne og Camilla som eier, videreutvikler og driver skolen.

Les mer om Eldbjørg Bache-Mathiesen på hennes nettsider.


Dybdeintervju med Eldbjørg Bache-Mathiesen kan sees her.


Intervjuet er hentet fra Dansearkivet – Norges største samling av dansehistorisk materiale fra scenedansen.