Path Created with Sketch.

Har du vært med i NRK-TV før 1997?

Har du vært med som danser eller koreograf i produksjoner som er sendt i NRK-TV inntil 1997? Norske Dansekunstnere gjenopptar arbeidet med å finne frem til rettighetshavere, et arbeid som har stått i stampe i flere år. Derfor ønsker vi nå å høre fra dere som var med på «Prospektskortet», «Si det som det er», lørdagsunderholdning med Tande P, Dan Børge, Hummelvold, Holmenkoll-konserter, Alvebergballetter og meget mer. Norske Dansekunstnere skal fordele en god slump penger mellom dere som var med som danser eller koreograf den gangen da og inntil 1997.

Husker du hvem andre som var med?
Kjenner du noen som bør få med seg denne nyheten?

De håper at den gamle jungeltelegrafen gjenoppstår side om side med sosiale medier, slik at de når ut til både «analoge og digitale» aktive som pensjonerte dansekunstnere. Meld inn deltakelse til arkiv@norskedansekunstnere.no eller ring 21 02 71 80 har du behov for å snakke med noen i Norske Dansekunstnere.

Les mer:
«Arkiv-midlene» kommer fra en avtale mellom NRK og Norwaco:
https://norwaco.no/om-norwaco

Avtalen gir NRK rett til å tilgjengeliggjøre programmer produsert og publisert før 1997 på Internett. NRK står fritt til å velge hvilke programmer som publiseres, og materialet kan ses på NRKs nettspiller. Fra 2014 til 2019 har NRK hatt ubegrenset mulighet til å publisere programmene, men i 2020 ble avtalen, og dermed også betalingen, innskrenket til å omfatte maksimum 8000 timer med innhold.
https://norwaco.no/portefolje/avtale-om-nrks-bruk-av-tv-arkiv

Skjema
HER finner du skjema du bes fylle ut, om du har vært med som danser eller koreograf NRK-TV inntil 1997. Skjemaet kan sendes per post eller på email til: arkiv@norskedansekunstnere.no