Path Created with Sketch.

Ingrid Lorentzen fyller 50 år

Onsdag 9. mars fyller dansekunstner og ballettsjef ved Den norske Opera & Ballett Ingrid Lorentzen 50 år.

Som 16-åring kom Ingrid Lorentzen inn på Statens balletthøgskole, og deretter utdannet hun seg videre ved Kungliga Svenska Balettskolan. Ingrids dansekarriere startet for fullt i 1991 da hun fremførte «Lokk» av Kjersti Alveberg i Eurovisjonens konkurranse for unge dansere. De neste årene jobbet Ingrid som frilans dansekunstner og danset bl.a. Kristin Lavransdatter i Nidarosdomen ved flere anledninger. Fra 1995 og til 1997 arbeidet hun ved Skånes Danseteater, før hun i 1997 ble ansatt i Nasjonalballetten. Ingrid ble forfremmet til solist i 2000 og i over et tiår sto hun for uforglemmelige danseopptredener i både tradisjonelle og moderne verk.
 
I 1998 ble Lorentzen nominert til Hedda-prisen for medvirkning i Alvebergs Babels barn, hun mottok Kritikerprisen i 2001 for sin medvirkning i Bandstrups Place Of Stone og fikk som første danser Telenors kulturpris «Grenseløs kommunikasjon» i 2004. Ingrid har også jobbet som koreograf og som skuespiller både i film og på scenen. 
 
Etter mange år som solist i Nasjonalballetten, ble Ingrid Lorentzen utnevnt til ballettsjef i 2012 – samme år var hun også ambassadør for Dansens Dager. Ingrid ble utpekt som «Director of the Year» i 2015 i det internasjonale dansemagasinet Dance Europe. Hun har hatt flere verv i Norsk Kulturråd, og i 2019 ble hun utnevnt til ny leder av juryen for Den Internasjonale Ibsenprisen. 
 
Ingrid har utvilsomt vært et viktig forbilde for alle som jobber med dans på grunn av sin store allsidighet – danseteknisk og kunstnerisk og for sin uredde og ujålete personlighet.
 
Danseinformasjonen gratulerer så mye!

Bildet er hentet fra Kjersti Alvebergs arkiv i Dansearkivet
Bildet er fra forestillngen «Lokk», 1991 koreografert av Kjersti Alveberg
Fotograf: ukjent