Path Created with Sketch.

Kritikerprisen 2019/2020

Kritikerprisen for dans 2019/2020 går til Kristin Ryg Helgebostad, Heida Karine Johannesdottir, Anja Lauvdal, Fredrik Floen og Irene Vesterhus Theisen.

De får prisen for forestillingen We Come In Peace, gratulerer! Karen Frøsland Nystøl skriver: We Come In Peace er et modig prosjekt. Formmessig nyskapende presenterer den seg som en utenomjordisk dansical. En hybrid mellom danseforestililing, performance, teater og konsert. Tematisk er den overraskende intim.

Forestillingen er et slags besøk fra det ytre rom der de intergalaktiske gjestene har et program de vil fremføre for publikum i salen. Forestillingen setter opp et speil, og det de fremfører er egentlig jordboernes egne historier. Gjennom spennende og variert koreografi, et solid band som spiller variert musikk, tekster totalt fristilt fra ironiens bånd og med en vennlig publikumshenvendelse har skaperne bak denne forestillingen laget et unikt og rørende verk.

We Come In Peace hadde premiere på Dansens Hus 19. september 2019.
Kritikerprisen for dans har vært delt ut siden 1977 og prisutdeler Karen Frøsland Nystøl sier: – Det er første gang en dansekritkerpris går til en besetning fra verdensrommet.

Prisen ble delt ut 17. september 2020 på Litteraturhuset i Oslo.
Les mer på Kritikerlaget.no

Anmeldelser
Aftenposten
NRK
Scenekunst.no
Norsk Shakespearetidsskrift

Musikkkritikerprisen
Gratulerer også til Rolf Gupta og Kristiansand symfoniorkester med Peter Szilvay for verket Jordens sang, med premiere 14. november 2019 på Kilden i Kristiansand.

Teaterkritikerprisen
Gjertrud Jynge mottar teaterkritikerprisen for rollen som Ales i Trilogien, med premiere 6. september 2019 på Det Norske Teatret, gratulerer!

Kritikerprisen

Kritikerlagets Seksjon for teater, musikk og dans deler årlig ut en Teaterkritikerpris, en Musikkritikerpris og en Dansekritikerpris. Olav Dalgards Kritikerpris går annen hvert år til en litteraturkritiker og fjerdehvert år til en teater- eller filmkritiker.