Path Created with Sketch.

Sølvi Edvardsen – 35 år som koreograf

Sølvi Edvardsen er en av Norges ledende koreografer, med et omfattende kunstnerskap bak seg. De siste 35 årene har Sølvi Edvardsen laget over 100 koreografier, og er en av de koreografene fra sin generasjon som fortsatt er kunstnerisk aktiv som skapende koreograf. Edvardsens kunstnerskap startet i 1980 med "Ilddråpen", for Collage Dansekompani, hvor hun fortsatte og koreografere i de neste 15 årene.

Med forestillingen Kimen i 1984 var hun den første koreografen til å motta Kritikerprisen. Edvardsen har også skapt flere forestillinger for Nasjonalballetten, Carte Blanche, Oslo Dance Ensemble, Festspillene i Bergen og NRK, for å nevne noe.  

Sølvi Edvardsens kunstnerskap har en tydelig signatur, hvor særlig østlige danse- og bevegelsestradisjoner har vært en koreografisk motivasjon og inspirasjon. Hennes innflytelse på det norske dansekunstfeltet har vært betydelig og denne helgen var hun aktuell med koreografien MAN i forestillingen Man | Woman på Den Norske Opera & Ballett.

Sølvi Edvardsen
Sølvi Edvardsen etter premieren på Man | Woman 23. oktober 2015.
Foto: Danseinformasjonen

Vi anbefaler alle å se på dybdeintervjuet med Sølvi Edvardsen fra Dansearkivet. Her forteller hun bl. a. om sin vei inn i dans via tekstilkunst, om ”billedskaping” som metodikk og østlige danse- og bevegelsestradisjoner som koreografisk motivasjon. Hun beskriver årene i Collage Dansekompani, utviklingen fra danser til koreograf og om utfordrende arbeidsvilkår i yrket med referanse til spesifikke koreografier og mye mer. En gyllen mulighet til å friske opp hukommelsen eller lære noe du ikke allerede visste om en av dem som har «skrevet» dansehistorie.

Dybdeintervju med Sølvi Edvardsen kan sees her:

Intervjuet er hentet fra Dansearkivet – Norges største samling av dansehistorisk materiale fra den sceniske dansen.