Path Created with Sketch.

Sølvi Edvardsen fyller 70 år – gratulerer med dagen!

Sølvi Edvardsen (f. 26. jan 1951) er en av Norges ledende koreografer, med et omfattende kunstnerskap bak seg, og de siste 40 årene har hun laget over 100 koreografier. Edvardsens kunstnerskap startet i 1980 med Ilddråpen, for Collage Dansekompani, hvor hun fortsatte og koreografere i de neste 15 årene.

Med forestillingen Kimen i 1984 var hun den første koreografen til å motta Kritikerprisen. Edvardsen har også skapt flere forestillinger for Nasjonalballetten, Carte Blanche, Oslo Dance Ensemble, Festspillene i Bergen og NRK, for å nevne noe.  

Sølvi Edvardsens kunstnerskap har en tydelig signatur, hvor særlig østlige danse- og bevegelsestradisjoner har vært en koreografisk motivasjon og inspirasjon. Hennes innflytelse på det norske dansekunstfeltet har vært betydelig.

Dybdeintervju
Vi anbefaler alle å se på dybdeintervjuet med Sølvi Edvardsen fra Dansearkivet hvor hun blant annet forteller om sin vei inn i dans via tekstilkunst, om ”billedskaping” som metodikk og østlige danse- og bevegelsestradisjoner som koreografisk motivasjon. Hun beskriver årene i Collage Dansekompani, utviklingen fra danser til koreograf og om utfordrende arbeidsvilkår i yrket med referanse til spesifikke koreografier og mye mer. En gyllen mulighet til å friske opp hukommelsen eller lære noe du ikke allerede visste om en av dem som har «skrevet» dansehistorie: https://danseinfo.no//videointervju/solvi-edvardsen/

Portrettfoto: Mona Gundersen