Path Created with Sketch.

Soul Sessions Oslo mottar Danseinformasjonens ærespris 2023

Soul Sessions Oslo
Soul Sessions Oslo, bak fv: Cassandra Moldenhauer, Stine Birkedal Dombeck, Kristin Agnes Haugstad, Mathias Jin Budtz. Foran fv: Camilla Tellefsen, Gabriella Riseo Adams Bratteberg, Sindre Eriksson Vik. Foto: Andreas Dibbern.
Soul Sessions Oslo har utmerket seg som en av de viktigste organisasjonene som fremmer hiphop-kulturen i Norge. Soul Sessions Oslo er drevet av brennende engasjerte dansekunstnere som på kort tid har skapt en arena for street- og klubbdansmiljøet som tidligere ikke eksisterte her.

En ny kulturell æra startet i Bronx i New York 11. august 1973 – og dermed kan hiphop-kulturen feire 50 år i år. Det er også snart 40 år siden kulturen fikk sitt gjennombrudd her hjemme, og det er derfor ekstra stas at Soul Sessions Oslo blir hedret med Danseinformasjonens ærespris akkurat i år!

Soul Sessions Oslo organiserer jam´er, battles, festivaler, panelsamtaler, foredrag og en rekke kompetansehevende tiltak for de som arbeider innen sjangeren som ønsker å ta steget videre inn i det profesjonelle scenekunstfeltet. Målet deres er å inspirere norske dansere, DJs og andre artister innen streetsjangeren ved å fungere som en plattform for egentrening og utvikling. Miljøet rundt Soul Sessions Oslo har også blitt skildret i dokumentarserien KRAFT, som kan sees på NRK.

Soul Sessions Oslo
Jazzy fra dokumentarserien KRAFT under et Soul Sessions Oslo-arrangement, på Sentralen. Foto: Mikael Örtenheim.

Soul Sessions Oslo – «Teamwork is dreamwork»

Soul Sessions Oslo er en arena som bygger på den kjærligheten og generøsiteten som finnes i og for street- og klubbdansfeltet, og de kjennetegnes for å jobbe kollektivt. Det brennende engasjementet, den store kompetansen og det dansekunstneriske mangfoldet dette feltet rommer, synliggjøres gjennom deres mange ulike prosjekter. Tildelingen er derfor ikke bare en hyllest av alle de enkeltpersonene som opp gjennom årene har nedlagt enormt mye arbeid i Soul Sessions Oslo, men også til det miljøet organisasjonen er en plattform for.

Soul Sessions Oslo bidrar med sitt arbeid til å pushe andre deler av dansekunstfeltet i hvordan man jobber med fellesskap og organisatoriske strukturer, samt utfordrer etablerte ideer om hvor og hvordan profesjonell dansekunst kan skje og se ut.

Soul Sessions Oslo ble etablert i 2009 av dansekunstnerne Camilla Tellefsen og Mathias Jin Budtz og i mars 2016 flyttet organisasjonen inn på Sentralen i Oslo og ble en del av deres programtilbud for barn, ungdom og profesjonelle dansekunstnere. Tidligere hussjef på Sentralen, nå ansvarlig for eiendom og prosjekter ved Sparebankstiftelsen DNB, Martin Eia-Revheim sier dette om æresprismottageren: 

– Soul Sessions Oslo er et forbilde for alle i kulturfeltet. De samler unge på kryss og tvers av alder, kulturer, bydeler, inntekter og meninger. Et mangfoldig fellesskap som forenes i dans og musikk, helt uten politiske tellekanter. Det bare skjer og skjer, imponerer og inspirerer. Takk og grattis!!!

Martin Eia-Revheim
Soul Sessions Oslo
Fra Soul Sessions Oslo-arrangement på SALT i 2020. Foto: Mikael Örtenheim.


Hooman Sharifi, internasjonal norsk-iransk koreograf og tidligere teatersjef for Carte Blanche er en evig fan av Soul Sessions Oslo, og hyller dem for deres arbeid:

Det finnes ikke sterke nok ord til å forklare hva folka i Soul Sessions Oslo betyr for meg, og mange andre. Jeg har hatt de sterkeste opplevelsene på deres arrangementer, de skaper hjem og de utvikler fantastiske talenter som vil skape fremtiden. De gir alt de har, og de er alltid til stede for deg. De er helt utrolige og ekstremt nødvendige.

Hooman Sharifi

Sigrid Øvreås Svendal, daglig leder ved Danseinformasjonen, anser Soul Sessions Oslo som en sentral bidragsyter: – Soul Sessions Oslo har etablert seg som en viktig stemme og en sterk påvirkningskraft inn i det profesjonelle dansekunstfeltet. De jobber ikke utfra et «jeg», men et «vi». Denne måten å arbeide på trengs i det norske samfunnet i dag, hvor det kollektive og idealistiske ikke er like synlig. Gratulerer så mye!

Soul Sessions Oslo
Fra Soul Sessions Oslo-arrangement på Sentralen. Foto: Mikael Örtenheim.

Om Soul Sessions Oslo

Soul Sessions Oslo ble etablert av dansekunstnerne Camilla Tellefsen og Mathias Jin Budtz. I tillegg til de to kunstneriske lederne og grunnleggerne har organisasjonen i dag fem administrative medarbeidere. Dette er Kristin Agnes Haugstad, Cassandra Moldenhauer, Sindre Eriksson Vik, Gabriella Riseo Adams Bratteberg og Stine Birkedal Dombeck. Tidligere medarbeidere er Ida Louise Sundby, Mentowa Bright og Emma Damskau, og i tillegg har mange frivillige bidratt gjennom årene.

Soul Sessions Oslo mottok jubileumspris fra forbundet Norske Dansekunstnere under deres 75-års jubileum i 2022, samt stipend fra Fond for utøvende kunstnere. De ble også nominert til OXLO-prisen i 2021. Mer informasjon om Soul Sessions Oslo finner du på nettsiden deres.

Soul Sessions Oslo.
Grunnleggerne Camilla Tellefsen og Mathias Jin Budtz. Foto: Mikael Örtenheim.

Årets prisutdeling skjer fredag
27. oktober Dansens Hus etter forestillingen Skatepark av Mette Ingvartsen og det er dansekunstner og styreleder ved Danseinformasjonen, Gry Kipperberg, som skal dele ut prisen.


Hvis du vil være med på mottagelsen etter forestillingen og prisutdelingen, sjekk vårt Facebook-arrangement.

Fra ærespriskomiteens innstilling
Gjennom sitt arbeid løfter de frem menneskene og mangfoldet som alltid har eksistert i deres miljøer. Soul Sessions Oslo kjemper ikke om plassen, de skaper mer plass.
Les hele innstillingen her.

BIOER:
Cassandra Moldenhauer. Cassandra er daglig leder for Flow Dance Academy Oslo, prosjekleder hos Soul Sessions Oslo, sitter i styret for PRODA – Profesjonell dansetrening. Hun er pådriver for ballroom-miljøet i Norge, og er svært aktiv i miljøet her hjemme og internasjonalt.

Kristin Agnes Haugstad. Opprinnelig fra Gudbrandsdalen. Kristin har studert streetdance ved Flow Dance Academy i Oslo og København og gjennom egne reiser. Hun har undervist hip hop i en årrekke, studert prosjektledelse og studerer i dag ungdomskunnskap. Kristin er prosjektleder for outreach-prosjektet Soul Sessions Community.

Sindre Eriksson Vik. Opprinnelig fra Oppdal. Han har gått på Flow Dance Academy i Oslo og Trøndertun folkehøgskole i Melhus. Sindre har siden 2015 hatt base i Oslo og har med en stor lidenskap for hiphop-kulturen og streetdance-miljøet jobbet målrettet for at miljøet skal vokse i en sunn retning. Han er medlem av crewet dEEp doWN dopEiZM, og jobber i Soul Sessions Oslo som prosjektleder. Han er en aktiv dansekunstner og deltar jevnlig på battles og jams.

Camilla Tellefsen. Tellefsen er en Oslo-basert dansekunstner og gründer med fokus på streetdance, spesielt Popping, Hiphop og Waacking. Hun er utdannet fra Bårdar Akademiet i 2004 og tok sin videreutdannelse på Flow Dance Academy i København 2006. For tiden underviser hun ved Subsdans og Flow Dance Academy, og er aktiv med produksjon av egne koreografiske verk. Gründervirksomheten hennes inkluderer bl.a. dansestudioet Subsdans, foreningen Soul Sessions Oslo og dansecrewet dEEP down dopEiZM. Hun var også festivalsjef for Urban Moves på Dansens Hus i 6 år.

Mathias Jin Budtz. Jobber som danser, pedagog og koreograf i ulike sjangre innen street-/clubdance; som Break, Hiphop og House. Han har mottatt statens arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere og er medgrunnlegger av Subsdans, Soul Sessions Oslo og crewet dEEp doWN dopEiZM. Mathias er også medlem av Kingwings Crew. Mathias er født i Korea, adoptert til Danmark og bosatt i Norge siden 2007. Han brenner sterkt for viktigheten av dans i samfunnet og er aktiv i stort sett alle ledd av kjeden; utøver på scenen, på club’en og i battles og jams, koreograf, danselærer og mentor, produsent, arrangør og styrearbeid.

Gabriella Riseo Adams Bratteberg. Gabriella jobber som prosjektleder og har ansvar for markedsføring i Soul Sessions Oslo. Gabriella (kommer fra Volda) og har studert street/club-dance ved Flow Dance Academy i Oslo og Paris. Videre har hun tatt studieturer til Cuba og New York for dypere forståelse av dans og kultur. De siste årene har hun arbeidet som danser (til både konserter, tv, musikk videoer og reklamer) samt undervist dans i både Norge, Danmark og Mauritius. I tillegg deltar hun jevnlig på battles i w*acking hjemme og internasjonalt. I København har hun jobbet som prosjektmedarbeider for både Compound og A Dance Experience. Studerer også en bachelor i Kultur og kommunikasjon.

Stine Birkedal Dombeck. Stine kommer fra Stavanger og har bachelor i jazz med pedagogikk fra Norges Dansehøyskole (nå Høyskolen Kristiania) og studerte streetdance ved Flow Dance Academy Oslo. Hun har undervist i flere år og vært en del av Soul Sessions Oslo siden 2014. Stine er i 2024 ferdig med sin utdanning innen osteopati. Stine er prosjektleder for Summer Dance Camp som er avslutningen på Community-prosjektet og er ellers ansvarlig for backstage, catering og frivillige under Soul Sessions Oslo sine arrangementer.

Om Danseinformasjonens ærespris
Prisen ble opprettet for å rette oppmerksomhet mot kunstarten og hedre fortjente dansekunstnere. Æresprisen deles ut til en aktør som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for dansekunsten. Prisen deles ut for 27. gang i år, og består av statuetten Pi av Dag Skedsmo og et stipend på kr 25 000. Les mer om Danseinformasjonens ærespris her.