Path Created with Sketch.

STOR kunst for små barn

PM: Dansens Hus (DH) har siden opprettelsen i 2004 hatt stort fokus på et godt og variert programtilbud for barn mellom 0-3 år. DH er en programmerende scene uten egne midler til produksjon. I samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB har vi fått tildelt støtte til utvikling av tre nye forestillinger for denne målgruppen. Prosjektet "STOR kunst for små barn" er et treårig prosjekt med faglig fordypning.

Juryens begrunnelse:
Dansens Hus mottok til sammen 22 søknader til prosjektet STOR kunst for små barn. Søknadene speilet et dansefelt med stor grad av engasjement og interesse for å arbeide med målgruppen 0-3 år. Det var flere sterke prosjekter som fortjener å kunne bli realisert, til tross for at de denne gangen ikke fikk tildelt støtte.

Juryen har valgt tre kunstnere som hadde et tydelig koreografisk prosjekt og som kan bidra med spennende problemstillinger og utvikle kunstfeltet for denne målgruppen. I tillegg har juryen sett på gruppens sammensetning med tanke på prosjektets faglige fordypning og kompetanse-overføring. De tre koreografene representerer ulike stemmer fra det norske dansekunstfeltet, har ulik erfaring med målgruppen, og har ulik erfaring innen koreografi.

Juryen har også tatt praktiske hensyn med tanke på gjennomførbarhet, og at forestillingen er mulig å turnere.

De valgte kunstnerne er: Ingri Fiksdal, Siri Dybwik og Anne Katrine Fallmyr.
Ingri Fiksdal har en mastergrad i koreografi og er stipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO). Hun har blant annet blitt tildelt Dansekritikerprisen for HOODS, Osloprisen for beste forestilling Night Tripper, og Statens kunstnerstipend. I samarbeid med Ingvild Landggård og Signe Becker vil de skape et sanserom hvor det ikke eksisterer noe skille mellom sal og scene. Prosjektet vil være en del av hennes forskningsarbeid på KHIO.

Siri Dybwik er utdannet fra Den Norske Balletthøgskole. Hun jobber i dag som kunstnerisk leder for Dybwikdans og er professor i samtidsdans ved Universitet i Stavanger. Dybwik har lang fartstid som koreograf. Hun har vært engasjert ved flere teatre, i tillegg til å ha utarbeidet egne produksjoner for både store og små. Hennes engasjement i lokalmiljøet ble belønnet med Stavanger kommunes kulturpris. I prosjektet hennes vil hun ta utgangspunkt i vuggesanger som tema.

Anne Kathrine Fallmyr har en master i koreografi fra KHIO, og jobber i dag som utøvende danser, skuespiller, koreograf og kulturjournalist i NRK Hovedscenen. I tillegg er hun kunstnerisk leder for dans- og teaterkompaniet Flukt Productions. Kompaniet ønsker å skape et kontemporært verk, hvor barna får en opplevelse som er kinestetisk, visuell og auditiv.

Juryen besto av: Koreograf og professor Leif Hernes, teatersjef ved Teater Innlandet Janne Langaas, dansekunstner Loan Ha og kunstnerisk leder ved Dansens Hus, Un-Magritt Nordseth.