Path Created with Sketch.

Vibeke Sørlie mottok Soul Sessions Honor Award 2021!

Vibebe Sørlie. Foto: Mikael Ortenheim
Årets "Soul Sessions Honor Award" går til en som har vært en viktig del av hiphop dansens posisjon og utvikling i Norge. Denne personen har vært et forbilde og døråpner for utallige dansere både som koreograf og pedagog og de siste årene som produsent, regissør og idéskaper innen tv.

Prisen ble delt ut fredag 8. oktober på Sentralen i Oslo under Soul Sessions Extended.

VIBEKE SØRLIE startet med hiphop tidlig på åttitallet. Inspirert av kulturen, musikken og musikkvideoene startet hun sin karriere som danser og koreograf i ung alder.

I 1987 var hun en del av etableringen av og en av lederne av Dancing Youth på X-Ray. I årene 1994-2003 drev hun dansegruppen Incredible Red som opptrådte på flere turneer og tv-show.

Merittlisten til Vibeke er lang: Hun har jobbet som koreograf, pedagog, dj, programleder, manusforfatter, prosjektleder og regissør. Hun har hatt koreografi til en rekke store TV-program, som blant annet Spellemannsprisen, Amandaprisen, Idrettsgallaen og Hitawards. De siste årene har hun jobbet i NRK, med flere store TV-format, blant annet Stjernekamp hvor hun både er idéhaver, programutvikler og co-produsent.

Vibeke har fremsnakket og vært ansikt utad for hiphopen i mange sammenhenger, blant annet som dommer i Dansefeber. Hun har arbeidet kontinuerlig for at Hiphop dans skal bli tatt seriøst i Norge og hun fortsetter å heie på og løfte frem de nye generasjonene.

Foto: Mikael Ortenheim

Vibeke Sørlie mottar Soul Sessions Honor Award 2021 for sitt avtrykk og påvirkning på hiphop-dansen i Norge.

Om Soul Sessions Honor award

Soul Sessions Honor award ble delt ut for første gang ved organisasjonens 10 års jubileum i 2019 på festivalen Soul Sessions Extended. Prisen gikk den gang til Lars Undli aka Pay 2. Prisen skal være med på å løfte frem og takke personer eller grupper som har bidratt stort til norsk Streetdance og den skal gjøre de nye generasjonene oppmerksomme på de som har vært før oss og de vi står på skuldrene til.

Les mer om Soul Sessions Oslo her: www.facebook.com/soulsessionsoslo