Path Created with Sketch.

Kritikkprosjekter (2007 / 2013 / 2014)Danseinformasjonen og Scenekunst.no utlyste i 2013 stipendier til et dansekritikkprosjekt. Målet med prosjektet var å styrke samtale og debatt i dansefeltet og oppmuntre nye kritikerstemmer. De fem utvalgte stipendiatene var Astrid Groseth, Hanne F. Håkonsen, Venke Sortland, Maria Stødle og Ivar Furre Aam. Hvert stipend var på 7500 kr og skulle omsettes i tre kritikker av profesjonell dansekunst. Det var et mål for prosjektet at kritikkene skulle kunne publiseres på Scenekunst.no og danseinfo.no.

Skribentene valgte i samråd med redaktør for Scenekunst.no Hild Borchgrevink og faglig rådgiver i Danseinformasjonen Ine Therese Berg hvilke tre forestillinger de skulle skrive om. Som en del av prosjektet fikk de tilbakemelding og råd i skriveprosessen.

Tekstene ble redigert på vanlig måte før de ble publisert på danseinfo.no og på scenekunst.no.

Les kritikkene og anmeldelsene her:
Mennesklige hybrider
Liv og død i en rød kåpe
Kunst eller dokumentasjon?
Kindereggets utfordring
Black Box is burning
Såre, sårede, sårbare landskap
Kom inn på en kopp kaffe, så skal æ fortelle dæ ei historie
Begrenset vingespenn
Omsluttende koreografi
Mektige Bolsjoj
Sårbar samdans i teppeland
Tåkehavets ryttere

Kritikkprosjekt 2007
De to nettsidene danseinfo.no og scenekunst.no fikk midler (kr. 100 000) fra Norsk kulturråd i 2007 for å anmelde og dermed være et speil for den frie scenekunsten. Prosjektet ble ikke videreført i 2008 da det ikke ble bevilget midler.

Kritikere i 2007 var Elisabeth Leinslie, Sidsel Pape, Thor Sannæss, Idun Haugan og Sigurd Ziegler.