Path Created with Sketch.

Dansearkivet får digitaliserings-hjelp av Rannei Grenne!

Rannei Grenne.
Rannei Grenne. Foto: Sigrun Drivdal Johnsen / Danseinformasjonen.
Stadig flere arkiv i Dansearkivet er nå ferdig ordnet, katalogisert og digitalisert, men dette er et nitidig og tidskrevende arbeid, og frem mot sommeren får Danseinformasjonen hjelp av dansekunstner Rannei Grenne til å digitalisere papirdokumenter.

Nå er Rannei i gang med å digitalisere hele driftsarkivet til Scenehuset fra 1988 til dags dato. Hun har akkurat fullført arkivet til tidligere ballettanmelder Eva Krøvel. Dette er et omfattende arkiv bestående av programmer, presseklipp, korrespondanse og annet. Krøvel var sekretær for Norsk Ballettforbund (nå Norske Dansekunstnere) gjennom 25 år og ballettanmelder i nesten 40 år, og i 1996 mottok hun Danseinformasjonens ærespris.


Vi tar imot arkivmateriale

Dansearkivet består av historisk materiale etter ca. 80 arkivskapere, hovedsakelig personarkiv, men også noen organisasjoner og prosjekt. Vi tar kontinuerlig imot arkivmateriale, så kontakt oss gjerne på epost sigrun@danseinfo.no, om du har materiale som du tenker er aktuelt for Dansearkivet.

Vi tar imot foto, film, lydopptak, programmer/plakater, driftsdokumenter korrespondanse og mye mer. Ta kontakt om du spørsmål. Alt materialet blir ordnet, registrert og og digitalisert hos oss før det avleveres Riksarkivet for bevaring i et evighetsperspektiv.

Arkivportalen kan du se Dansearkivets kataloger og det er mulig å be om innsyn i arkivet på Danseinformasjonens kontor. På sikt skal det digitaliserte materiale lastet opp på Digitalarkivet og publiseres når rettigheter er innhentet eller når materialet er falt i det fri.

Les mer om Dansearkivet.


Rannei Grenne (f. 1987 i Skaugdalen) er utdannet ved Skolen for Samtidsdans (2008-2010) og har en BA i dans fra Dans och Cirkushögskolen i Stockholm (2010-2013). Grenne jobber som utøver i andres prosjekt, i samarbeid med andre kunstnere og med egne prosjekter, med base i Oslo. Hun har jobbet utøvende i flere produksjoner for bl.a. Ingri Fiksdal, Bente Alice Westgård og Marie Nikazm Bakken/Fredrik Floen. Hun har jobbet i samarbeid med Solveig Styve Holte med forestillingen Flakkende røynd (2019), og jobber for tiden i samarbeid med klesdesigner Harald Lunde Helgesen. Grenne har undervist ved Høyskolen for Dansekunst, Kunsthøyskolen i Oslo, Universitetet i Stavanger og PRODA. Grenne mottok 3-årig arbeidsstipend for yngre/nyetablerte kunstnere fra Statens Kunstnerstipend i 2019.