Path Created with Sketch.

Ellen Kjellberg fyller 75 år – gratulerer med dagen!

Ellen Kjellberg
Ellen Kjellberg.
Professor i klassisk ballett og prima ballerina i Nasjonalballetten, Ellen Kjellberg (f. 10. januar 1948) fyller 75 år.

Allerede som 15-åring ble Ellen Kjellberg ansatt som elev i corps de ballet i Den Norske Opera, der hun ble solist som 20-åring, og premieredanser i en alder av 24 år. Hun var Nasjonalballettens ledende ballerina gjennom hele 1970-tallet og fikk strålende kritikker for sine rolletolkninger.

Hun var den første i Norge som tolket både den hvite og den sorte svanen i Svanesjøen, og hennes Clara i Nøtteknekkeren, sammen med den ungarske danseren Victor Rona, ble en suksess gjennom flere år og var en rolle hun mottok kritikerprisen for i 1978.

Ellen Kjellberg.

Da hun i en alder av 32 år var på høyden som danser, tok karrieren en brå slutt på grunn av en slitasjeskade. En ny karrierevei åpnet seg og ble en mulighet hun har utnyttet til fulle gjennom å bidra til utviklingen av det klassiske ballettfaget i Norge, først og fremst på Statens Balletthøgskole, nå Kunsthøgskolen i Oslo – avdeling dans. Fra 2003, da det nye bachelorstudiet i dans ble opprettet ble hun hovedlærer i klassisk ballett.

Ellen Kjellberg ble Norges andre professor i klassisk ballett i 2007.
I 2008 mottok Danseinformasjonens ærespris. Les mer her.

På nettsiden hennes kan du lese mer om hennes lange karriere, både som danser og pedagog. Les mer her: www.ellenkjellberg.com

Gratulerer så mye med dagen, Ellen!

Ellen Kjellberg og Terje Solberg
Ellen Kjellberg og Terje Solberg i «Serenade» av Balanchine (1970).