Path Created with Sketch.

Salg av boka Høvik Ballett

Boka Høvik Ballett ble utgitt av Orfeus Publishing i september 2019. Den er rikt illustrert og gir et historisk innblikk i Høvik Balletts 20 års virke og betydningen gruppen hadde for norsk moderne dans. Forfattere er Merete Bergersen, Anne Brit Kjelsrud, Lars Mørch Finborud, Jan Erik Vold, Rolf Wallin, Tone Gellein m.fl. Høvik Ballett ble […]

Boka Høvik Ballett ble utgitt av Orfeus Publishing i september 2019. Den er rikt illustrert og gir et historisk innblikk i Høvik Balletts 20 års virke og betydningen gruppen hadde for norsk moderne dans. Forfattere er Merete Bergersen, Anne Brit Kjelsrud, Lars Mørch Finborud, Jan Erik Vold, Rolf Wallin, Tone Gellein m.fl.

Høvik Ballett ble etablert i 1969, som en av de første frie dansegruppene i landet. Merete Bergersen og Anne Brit Kjelsrud, som var viktige medlemmer av gruppen, har tatt initiativet til å samle historien fra Høvik Balletts 20 års virke og vise til betydningen gruppen hadde for norsk moderne dans.
Improvisasjon og samarbeid på tvers av kunstformer gjorde Høvik Ballett til en viktig del av avant garde-miljøet på Henie Onstad Kunstsenter i 70- og 80-årene. De var forut for sin tid ikke bare i forhold til dans, men med arbeidsmetoder og organisering gjennom flat struktur.

«De liker å arbeide på grensen til fremtiden, som vi.
Og de har forståelse for dette å la kunstartene samvirke.»
– Ole Henrik Moe, direktør på Henie Onstad Kunstsenter i 1979.

Boka er nå til slags hos Danseinformasjonen for kr 398.
Åpningstider Danseinformasjonen er man-fre 0900-1600.
Vulkan 1, 0182 Oslo

Les mer her:
orfeuspublishing.com/no

Høvik Ballett var den første frie profesjonelle dansegruppe i Norge i nyere tid. Kompaniet turnerte over store deler av Norge og brakte moderne dans ut til skoler, fengsler og andre sosiale institusjoner.

Kompaniet ble etablert av danserne Merete Bergersen, Kjersti Kram Engebrigtsen, Kari Fjeld Glesne, Marianne Luihn Hermansson, Anne Grete Lingsom og Wenche Lund i 1969. Miriam Skjørten var kunstnerisk leder fra 1969-1976.