Path Created with Sketch.

Ingun Bjørnsgaard fyller 60 år – Gratulerer med dagen!

Ingun Bjørnsgaard
Ingun Bjørnsgaard. Foto: Knut Bry.
Ingun Bjørnsgaard har vært en sentral koreograf siden 1990-tallet og hun har høstet anerkjennelse for sine forestillinger både nasjonalt og internasjonalt. Bjørnsgaard debuterte som koreograf i 1987 og har siden den gang skapt en lang rekke helaftens forestillinger. I starten av sitt kunstnerskap arbeidet hun som koreograf og danser i kompaniet Zakraz, sammen med Øyvind Jørgensen og Karen Sofie Foss. I 1992 etablerte hun sitt eget kompani, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, som har 30-års jubileum i år.

Bjørnsgaard har også koreografert for andre kompanier, som Nasjonalballetten, Carte Blanche, CCN – Ballet de Lorraine, Tanztheater Bremen, Komische Oper, Berlin og GöteborgsOperans Danskompani.

Hun har vunnet flere priser for sine forestillinger, blant annet førstepris i Nordic Choreographer Competition (København, 1992) for forestillingen Jomfruer i norsk landskap, kritikerprisen for forestillingene Sleeping Beauty (1995) og Largo (2010), samt The Ludwig Forum Innovationspreis for forestillingen The solitary shame announced by a piano i 1998.

Danseinformasjonen gratulerer Ingun Bjørnsgaard med 60-års dagen!


Intervjuer av Danseinformasjonen:

Lyst til å vite mer om Ingun Bjørnsgaard som kunstner? Da kan du lese boka «Gjennom koreografi» – en antologi om koreograf Ingun Bjørnsgaard som ble utgitt i 2021. Boka kan lånes i biblioteket vårt eller kjøpes blant annet hos Solum Bokvennen.

Du kan også lese mer om hennes kunstnerskap på Ingun Bjørnsgaard Prosjekt sine nettsider.