Path Created with Sketch.

Magasinlansering: «Skeiv Bevegelse»

Omslag Skeiv Bevegelse
Omslag til magasinet «Skeiv Bevegelse»: Carl Aquilizan i forestillingen «Flower boy» (2021) • Foto: Joshua Jacob • Kostyme: Chris Le.
Danseinformasjonen inviterer til lansering av det fysiske magasinet «Skeiv Bevegelse» på Black Box teater den 24. mars kl. 1700-1830.

Endelig blir alle de tolv skeive tekstene i serien «Skeiv Bevegelse» samlet i en perm – og vi håper du har tid & lyst & mulighet til å dele denne kvelden med oss!

Vi kan friste med bobler i glasset, høytlesning fra noen utvalgte tekster, og kunstnerisk innslag – og selvfølgelig kan du ta med deg ett eller flere eksemplarer av magasinet – som for øvrig er gratis.

Dette vil skje:

Vi får se et improvisert utdrag fra forestillingen «Vi er Or» av og med dansekunstnerne Steffi Lund og Terje Tjøme Mossige. Forestillingen har premiere og vises på Scenehuset fra 29. mars – 1. april. Les mer her.

Høytlesning og samtale. Carl Aquilizan, Per Roar, Marte Reithaug Sterud og Louis Schou-Hansen vil lese utdrag fra sine tekster, med etterfølgende samtale, ledet av Jonas Øren.

Forestilling i etterkant
I etterkant kan man få med seg forestillingen «Natural Drama» av Sorour Darabi kl. 1900, på Black Box teater.

Skeivt kulturår 2022 er avsluttet, men vi må ikke slutte å løfte og synliggjøre skeive stemmer for det – dette er bare begynnelsen!

Lanseringen arrangeres av Danseinformasjonen, i samarbeid med Black Box teater.

Det er bare å møte opp – ingen påmelding!

Tilgjengelighet
Trenger du assistanse?

Black Box teater kan legge til rette for å besøke teatret med rullestol, og de har installert rullestolheis i foajeen. Ta gjerne kontakt med dem på forhånd via telefon (23 40 77 70) dersom du har behov for ekstra hjelp, tilrettelegging eller å bruke rullestolheisen.

Parkering: Det er flere HC-parkeringsplasser i gatene omkring teatret, blant annet i Stockholmsgata, Dælenenggata og Malmøgata.


Om «Skeiv Bevegelse»

Redaktør Jonas Øren sier dette om serien:
Serien «Skeiv Bevegelse – Tekster om skeiv dans» handler om korleis det skeive har prega og pregar det norske danse- og scenekunstfeltet. Tolv ulike tekstar vil enkeltvis bli publisert på danseinfo.no hausten 2022, og vil samlast i ein fysisk publikasjon våren 2023. Tekstane sett, på svært ulikt vis, fokus på den skeive erfaringa, korleis denne har blitt og blir nytta i dansen og effekten av dette i både kunsten og samfunnet.

Tekstene ble utgitt som en del av Skeivt kulturår 2022. De ble opprinnelig publisert digitalt på våre nettsider, og du kan lese alle sammen, og mer om «Skeiv Bevegelse» her.


Magasinet består av følgene tekster:

«Noter fra et skeivt danseliv – et vitnesbyrd» av Steffi Lund
«Fishnet» av Jørgen Eide
«Blomstringsprosess» av Carl Aquilizan
«Thomas of Norways blikk på skeiv dans» av Øystein Voll
«Lesbisk-feministiske strategier, praksiser og uttrykk i scenekunsten» av Marte Reithaug Sterud
«Looking Back, I See Forward» by Daniel Mariblanca
Messy notes on «Queer» by Louis Schou-Hansen
«Hvisking i guttegarderoben» av Brynjar Åbel Bandlien
«TOYBOYS og boytoys» av Jonas Øren
«Sign ‘O’ the Times: en dansekunstners minnearbeid fra ei skeiv tid» av Per Roar
– «Hvilket blikk fanger – refleksjoner rundt skeiv kunst» av Ann-Christin Kongsness
«Gender» av Øyvind Jørgensen

Omslag: Carl Aquilizan i forestillingen Flower boy (2021) •
Foto: Joshua Jacob • Kostyme: Chris Le